Böngryta

Du behöver 1 st burk stora vita bönor 400 g 1 st bönor 400 g 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja...

Du behöver

  • 1 st burk stora vita bönor 400 g
  • 1 st bönor 400 g
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd chilipeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 100 g haricots verts

Servera med:

fetaost tärnad
oliver
bröd

Gör så här

1
Skölj bönorna. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja.

2
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och hacka chilin. Låt paprika och chili fräsa med löken ett par minuter.

3
Tillsätt tomater, vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i haricots verts och bönorna och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med tärnad fetaost, oliver och bröd.

Scroll to Top