Festlig köttgryta

Du behöver 600 g rostas 2 msk smör eller margarin 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 dl vatten 2 msk dijonsenap 3 msk...

Du behöver

  • 600 g rostas
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2.5 st palsternackor
  • 2.5 st morötter
  • 10 st smålök
  • 150 g kantareller
  • salt peppar
  • timjan

Servera med:

potatis pressad

Gör så här

1
Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, senap, tomatpuré, paprikapulver, fond och worcestersås, och låt småkoka i 10 minuter.

2
Skala och skiva palsternackor och morötter. Lägg rotfrukterna i grytan och koka i ca 10 minuter, tills de är mjuka.

3
Skala lökarna och rensa svampen och fräs i en stekpanna med smör. Lägg lök och svamp i grytan och koka upp. Smaka av med salt och peppar och strö över timjan. Servera med potatis.

Scroll to Top