Du behöver
- 600 g rostas
- 2 msk smör eller margarin
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk kalvfond
- 2 msk worcestershiresås
- 2.5 st palsternackor
- 2.5 st morötter
- 10 st smålök
- 150 g kantareller
- salt peppar
- timjan
Servera med:
potatis pressad
Gör så här
1
Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, senap, tomatpuré, paprikapulver, fond och worcestersås, och låt småkoka i 10 minuter.
2
Skala och skiva palsternackor och morötter. Lägg rotfrukterna i grytan och koka i ca 10 minuter, tills de är mjuka.
3
Skala lökarna och rensa svampen och fräs i en stekpanna med smör. Lägg lök och svamp i grytan och koka upp. Smaka av med salt och peppar och strö över timjan. Servera med potatis.