Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st blomkål 300 g
- 1 st potatis
- 1 msk rapsolja
- 6 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl grädde
- salt peppar
- 140 g bacon
- 0.5 dl hackad persilja
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Ansa och skiva purjolöken. Dela blomkålen i mindre bitar. Skala och tärna potatisen. Fräs purjolök, blomkål och potatis i en gryta med olja.
2
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Servera baconet i soppan. Strö över persilja och servera med bröd.