Blomkålssoppa

Du behöver 0.5 st purjolök 0.5 st blomkål 300 g 1 st potatis 1 msk rapsolja 6 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 dl grädde...

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st blomkål 300 g
  • 1 st potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • salt peppar
  • 140 g bacon
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Ansa och skiva purjolöken. Dela blomkålen i mindre bitar. Skala och tärna potatisen. Fräs purjolök, blomkål och potatis i en gryta med olja.

2
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Servera baconet i soppan. Strö över persilja och servera med bröd.

Scroll to Top