Krämig tomatsoppa i kopp

Att bjuda soppan i små glas eller koppar känns alltid festligt. På så sätt blir soppan inte så mättande utan passar utmärkt att servera som ett tilltugg eller på en buffé.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • olivolja
  • 2 st tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 st kruka basilika
  • flingsalt nymald peppar

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull med olja utan att det tar färg.

2
Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och fond och koka sakta under lock, 20-30 minuter.

3
Tillsätt grädde, honung och basilika och mixa soppan slät. Värm och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top