Pizzette med kronärtskocka

En smakrik topping med kronärtskocka, chili, vitlök och oliver som passar utmärkt till tomatsoppan.

Du behöver

  • marinerade kronärtskockor på burk
  • 2 st mozzarellaostar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 krm chiliflakes
  • 26 st svarta oliver
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • flingsalt
  • 0.75 dl olivolja

Ugn: 250°

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet.

2
Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem eventuellt i tunnare klyftor. Skiva mozzarellan tunt. Hacka vitlöken.

3
Fördela kronärtskockorna på pizzorna. Strö över vitlök, chiliflakes, oliver och persilja. Salta och lägg på mozzarellaosten. Ringla över olja. Grädda pizzorna mitt i ugnen, 10–15 minuter.

Scroll to Top