Torta Caprese

En inte allt för söt choklad- och mandeltårta från Capri. Byt ut Limoncellon mot något annat starkt du har i skåpet, till exempel rom. Har du inget hemma, uteslut det helt.

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 1 msk limoncello
  • 5 st ägg delade i gulor och vitor
  • 3 dl strösocker
  • 200 g mandelmjöl Risenta
  • 2 msk majsstärkelse Maizena
  • 1 msk bakpulver
  • 2 nypa vaniljpulver Uretekram
  • 1 tsk salt

Garnera med:

florsocker
mandel ev

Servera med:

grädde
vaniljglass

Ugn: 150°

16 bitar

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i Limoncellon.

2
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mandelmjölet blandat med, majsstär-kelse, bakpulver, vaniljfrön och salt. Vänd ner choklad- och smörblandningen. 


3
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Känn med sticka om den är färdig. Låt svalna i formen.

4
Ta ur kakan och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Scroll to Top