Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 1 msk limoncello
- 5 st ägg delade i gulor och vitor
- 3 dl strösocker
- 200 g mandelmjöl Risenta
- 2 msk majsstärkelse Maizena
- 1 msk bakpulver
- 2 nypa vaniljpulver Uretekram
- 1 tsk salt
Garnera med:
florsocker
mandel ev
Servera med:
grädde
vaniljglass
Ugn: 150°
16 bitar
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i Limoncellon.
2
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mandelmjölet blandat med, majsstär-kelse, bakpulver, vaniljfrön och salt. Vänd ner choklad- och smörblandningen.
3
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Känn med sticka om den är färdig. Låt svalna i formen.
4
Ta ur kakan och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.