Du behöver
- 200 g mandel skållad skalad
- 250 g vetemjöl
- 150 g majsmjöl
- 200 g florsocker
- 1.5 msk vaniljsocker
- 1 st citron rivet skal
- 2 st äggulor
- 200 g smör
- smör till formen
Garnera med:
florsocker
Ugn: 180°
6 personer
Gör så här
1
Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln, inte allt för fint. Det får gärna vara lite stora bitar.
2
Blanda mandel, vetemjöl, majsmjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal i en stor skål. Rör ner äggulorna. Finfördela smöret i blandningen till en smuldeg.
3
Strö ut smuldegen gärna i smord engångs aluminiumform, ca 25×30 cm. Grädda i ca 60 minuter. Vid servering, pudra över florsocker. Låt gärna var och en bryta kakan i bitar.