Du behöver
- 1 kg pumpa
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 12 dl vatten
- 4 st hönsbuljongtärningar
- 1 st purjolök
- 4 st chorizokorvar
- 2 st cocktailtomater
- 2 dl grädde
- 1 st burk kokta berlottibönor 400 g
- 2 tsk sambal oelek
- 1 st citron rivet skal och pressad saft
- salt
Servera med:
Gör så här
1
Dela och kärna ur pumpan. Skär pumpan i bitar och skär bort skalet. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och pumpa i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar, och koka i ca 10 minuter. Mixa soppan slät.
2
Dela och skölj purjolöken. Skär purjolök och korvar i sneda skivor. Tillsätt purjolök, korv, tomater med sitt spad, grädde, väl sköljda kokta bönor, sambal oelek, citronskal och citronsaft till soppan, och koka upp. Smaka av med salt. Servera med olivbröd.