Du behöver
- 4 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 100 g smör
- 7.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 st citron rivet skal
- 1.5 l flottyrolja
- socker
Gör så här
1
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjöl, bakpulver och citronskal. Låt degen vila svalt i minst 2 timmar. Degen stelnar när den vilar.
2
Arbeta in mer mjöl om det behövs och kavla ut degen ganska tunt. Sporra remsor som är 10×3 cm. Sporra en skåra i mitten och dra igenom ena kortändan genom öppningen.
3
Värm oljan till 170° och fritera några kakor åt gången, ca 1 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper och vänd dem i socker.
4
Tips! Fritera gärna i en traktörpanna som är låg och vid.
5
Tips! Frys in klenäterna annars blir de torra. Värm dem gärna lätt i ugnen vid servering.