Du behöver
- 1 bitar laxfilé 150 g
- 1 st torskfilé 150 g
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st potatis
- 1 st morot
- 0.5 tsk ingefära färsk hackad
- 2 krm sambal oelek
- 1 msk rapsolja
- 1 msk kycklingfond
- 400 g kokosmjölk
- 4 st salladslökar
- fisksås asiatisk
Garnera med:
koriander
Servera med:
jasminris kokt
Gör så här
1
Skär fisken i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Skala och klyfta potatisen. Skala och skiva moroten.
2
Fräs vitlök, potatis, morot, ingefära och sambal oelek i en gryta med olja, 3 minuter.
3
Tillsätt fond och kokosmjölk. Koka upp och sjud soppan i 10 minuter. Tillsätt skivad salladslök och vänd försiktigt ner fisktärningarna och låt soppan bli het.
4
Lägg på ett lock och ta bort grytan från plattan och låt den stå vid sidan om, ca 5 minuter. Smaka av med fisksås. Garnera med koriander. Servera ev med kokt jasminris.