Getost- och aprikosbollar

Du behöver 1 dl aprikoser torkade 0.5 dl vin eller honung 150 g chèvre 100 g philadelphiaost eller annan färskost salt svartpeppar 4 st digestivekex...

Du behöver

  • 1 dl aprikoser torkade
  • 0.5 dl vin eller honung
  • 150 g chèvre
  • 100 g philadelphiaost eller annan färskost
  • salt svartpeppar
  • 4 st digestivekex

Gör så här

1
Koka aprikoserna mjuka i en kastrull med vin, ca 5 minuter. Låt svalna. Hacka aprikoserna fint.

2
Skär bort den yttre kanten på getosten. Mosa osten tillsammans med färskosten. Tillsätt aprikoserna och ev saft från koket. Smaka av med salt och peppar. Forma osten med fuktade händer till små bollar.

3
Smula kexen i en mortel och rulla ostbollarna i smulorna. Förvara ost-bollarna i en plastlåda med lock i kylen.

Scroll to Top