Du behöver

  • 1 st bananschalottenlök eller 2 schalottenlökar
  • 500 g kalvfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 2 msk smör
  • 100 g gorgonzola gorgonzolaost med kraftig smak

Skysås:

2 msk kycklingfond
2 dl vatten
1 dl portvin rött
50 g gorgonzola

Servera med:

broccoli kokt
klyftpotatis
svartvinbärsgelé

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Blanda färs, lök, salt, peppar och ägg till en smidig färs.

2
Forma färsen till 6 biffar. Gör små gropar i mitten av biffarna. Forma 6 små puckar av gorgonzolaosten och lägg i biffarna. Forma till biffarna så att osten täcks. Stek biffarna på medel-värme i en stekpanna med lätt brynt smör, 3–4 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll de varma.

3
Skysås: Häll fond, vatten, portvin i stekpannan med stekskyn. Vispa ner gorgonzolan i bitar och koka såsen tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Sila skyn. Servera med kokt broccoli, klyftpotatis, svartvinbärsgelé.