Brysselkålspaj med getost

Så här års ska vi verkligen passa på att njuta av kål i alla dess former, även i pajbaket.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g brysselkål färsk
150 g getost

Äggstanning:

3 st ägg
250 g kesella
1 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm nymald peppar

Ugn: 200°

6 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, 10 minuter.

2
Fyllning: Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av noga. Fördela brysselkål och ost i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter.

Scroll to Top