Tarteletter med gravad lax och julsenap

Perfekt plockmat på glöggbjudningen eller en ny variant av gravlax med hovmäs-tarsås på julbordet, kanske?

Du behöver

Pajdeg:

75 g smör
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
0.75 dl kesella

16 portionsformar i aluminium

Fyllning:

3 st ägg
2 dl vispgrädde
2 msk julsenap grov
2 tsk flytande honung
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 krm salt
1 krm nymald peppar
1 dl riven ost

Servera med

lax ca 200 g gravad i skivor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i formarna och nagga bottnarna med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Ställ formarna på en plåt.

2
Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, senap, honung, dill, gräslök, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt kallna.

3
Vid servering: Dela laxskivorna på längden och toppa tarteletterna med en liten laxros.

Scroll to Top