Du behöver
- 8 st apelsiner
- 1 st citron
- 10 dl vatten
- 1 kg strösocker
- 2 tsk melatin röd, vegetabiliskt geleringsmedel som ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid
- 2 msk strösocker
2,7 liter
Gör så här
1
Skrubba apelsiner och citron väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor.
2
Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet. Låt det stå och dra i ett par timmar så blir marmeladen inte bitter.
3
Koka upp och småkoka i 1 timme. Rör om då och då. Mixa eventuellt med en stavmixer för en slätare marmelad. Rör i sockret och koka i 10 minuter.
4
Blanda melatin med 2 msk socker och rör ner i grytan. Koka i 3 minuter. Låt marmeladen stå i 10 minuter.
5
Häll upp i vackra burkar och sätt på lock. Häng en torkad apelsinskiva i ett vackert band runt burken.