Du behöver
- 100 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 2 msk flytande glukos Dansukker
Garnera med:
50 g krossade polkagrisar
Gör så här
1
Blanda smör, socker, grädde, sirap, kakao, salt och glukos i en kastrull och koka i ca 1 timme. Rör om då och då. När smeten är 124° är den klar. Koktiden beror på hur häftigt smeten kokar och hur vid kastrullen är så det är bra att använda en termometer.
2
Häll upp smeten i en form, 15×20 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Strö över hackade polkagrisar och låt stelna.
3
När kolan är “halvstel”, klipp den i lagom stora bitar och låt den stelna helt. Förpacka gärna i cellofan eller lägg vackert i en ask.