Polkakola

Du behöver 100 g smör 3 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 4 msk kakao 1 krm salt 2 msk flytande glukos...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 2 msk flytande glukos Dansukker

Garnera med:

50 g krossade polkagrisar

Gör så här

1
Blanda smör, socker, grädde, sirap, kakao, salt och glukos i en kastrull och koka i ca 1 timme. Rör om då och då. När smeten är 124° är den klar. Koktiden beror på hur häftigt smeten kokar och hur vid kastrullen är så det är bra att använda en termometer.

2
Häll upp smeten i en form, 15×20 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Strö över hackade polkagrisar och låt stelna.

3
När kolan är “halvstel”, klipp den i lagom stora bitar och låt den stelna helt. Förpacka gärna i cellofan eller lägg vackert i en ask.

Scroll to Top