Köttfärspaj med solroskärnor

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 0.5 dl solroskärnor 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st gul lök 1 st morot 0.5...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl solroskärnor
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 st morot
0.5 st paprika gul
0.5 st röd paprika
400 g nötfärs
1 msk rapsolja
2 msk kalvfond
salt svartpeppar
1.5 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche med tomat och basilika
salt svartpeppar
0.5 dl solroskärnor

Garnera med:

paprikaringar
basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl, solroskärnor och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter, och låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten fint. Tärna paprikorna. Bryn färs och lök i en stekpanna med olja tills färsen är smulig och löken blank och genomskinlig. Tillsätt morot, paprika, fond och smaka av med salt och peppar. Lägg färsröran i pajskalet och strö över osten.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche, salt och peppar och häll över färsen. Strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med paprikaringar och basilika.

Scroll to Top