Romtryffel

Du behöver 1.5 dl vispgrädde 300 g mörk choklad 55 2 msk florsocker 1.5 msk rom eller pressad apelsinsaft 25 g smör mjukt Garnera med:...

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad 55
  • 2 msk florsocker
  • 1.5 msk rom eller pressad apelsinsaft
  • 25 g smör mjukt

Garnera med:

3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här

1
Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Värm eventuellt lite till om chokladen inte smälter helt.

2
Smaksätt med florsocker och rom och rör i smöret i klickar. Låt tryffeln stelna så att den går att rulla till små kulor.

3
Garnering: Blanda florsocker och vaniljsocker och rulla kulorna i bland-ningen eller sikta blandningen över kulorna.

4
Tips! Ställ tryffelsmeten i knappt rumstemperatur över natten så är den perfekt att rulla nästa dag.

Scroll to Top