Frysta fröbullar färdiga för ugnen

Vardagslyx med hembakade bake-off-bröd i frysen!

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13.5 dl dinkelmjöl
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1.5 dl pumpakärnor

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken 37º och rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och siktat mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Blanda i solros- och pumpakärnor mot slutet. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.

2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 24 bitar och forma bitarna till bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar eller andra mindre underlag, t ex små skärbrädor, som ryms i frysen. Låt jäsa under duk, 30 minuter. Ställ in bullarna på sitt underlag i frysen. Efter ca 3 timmar är bullarna frysta och kan läggas över i fryspåsar.

3
Gräddning: Låt plåten med kalla bullar stå i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Scroll to Top