Du behöver
- 50 g jäst
- 6 dl mjölk
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 13.5 dl dinkelmjöl
- 1.5 dl solroskärnor
- 1.5 dl pumpakärnor
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken 37º och rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och siktat mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Blanda i solros- och pumpakärnor mot slutet. Låt jäsa under duk, ca 30 minuter.
2
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 24 bitar och forma bitarna till bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar eller andra mindre underlag, t ex små skärbrädor, som ryms i frysen. Låt jäsa under duk, 30 minuter. Ställ in bullarna på sitt underlag i frysen. Efter ca 3 timmar är bullarna frysta och kan läggas över i fryspåsar.
3
Gräddning: Låt plåten med kalla bullar stå i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.