Fisksoppa

Du behöver 1 st morot 100 g rotselleri 100 g vitkål 10 cm purjolök 1 msk smör eller margarin 1.5 msk fiskfond 3 dl vatten...

Du behöver

  • 1 st morot
  • 100 g rotselleri
  • 100 g vitkål
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk fiskfond
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl matlagningsvin vitt
  • 250 g fisk torsk eller kolja, fryst, halvtinad
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

1
Skala och strimla morot och rotselleri. Strimla vitkål, och purjolök. Fräs alltsammans i en gryta med smör.

2
Tillsätt fond, vatten, grädde och matlagningsvin, och koka i 10 minuter.

3
Lägg i fisken i bitar och koka, ca 3 minuter, tills den är klar. Smaka av med salt och peppar. Strö över dill och pepparrot.

Scroll to Top