Du behöver
- 10 cm purjolök
- 1 st morot ca 75 g
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g räkor med skal ca 200 g skalade
- 1 msk matfett
- 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
- 1 dl crème fraîche med paprika och chili
- 1 st fiskbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 1 dl gröna ärter
- salt och peppar
- 1 msk hackad dill
Garnera med:
räkor
hackad dill
Servera med:
brödsnittar rostade
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöken. Skala räkorna.
2
Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter. Tillsätt majsstärkelse utrört i vatten, crème fraiche, buljongtärning och vatten. Koka upp under omrörning och sju i 5 minuter.
3
Tillsätt nästan alla räkor (spara några till garnering) och ärter och låt soppan bli het. Smaka av med salt, peppar och dill. Garnera med räkor och dill och servera med rostade brödsnittar