Äppelknyten

Du behöver 125 g smör eller margarin 4 dl glutenfri mjölmix 3 1/2 + ½ dl 2 msk kallt vatten Fyllning: 3 dl grovt tärnat...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 4 dl glutenfri mjölmix 3 1/2 + ½ dl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

3 dl grovt tärnat äpple
0.25 dl solroskärnor hackade
0.5 tsk kanel malen
0.5 msk strösocker
1 st ägg
0.5 msk solroskärnor

Servera med:

1 dl vispgrädde

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär kylskåpskallt smör i bitar och finfördela i mjölmixen. Tillsätt vatten och blanda till en deg. Låt degen vila i kylen, ca 30 minuter.

2
Fyllning: Blanda äpple, solroskärnor, kanel och socker i en skål.

3
Kavla ut degen och sporra ut rutor som är 12×12 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen på degrutorna. Vik in hörnen mot mitten och forma till ett knyte.

4
Pensla knytena med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen, till lagom färg, ca 15 minuter. Knytena är godast nygräddade. Serveras med vispad grädde.

Scroll to Top