Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 4 dl glutenfri mjölmix 3 1/2 + ½ dl
- 2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 dl grovt tärnat äpple
0.25 dl solroskärnor hackade
0.5 tsk kanel malen
0.5 msk strösocker
1 st ägg
0.5 msk solroskärnor
Servera med:
1 dl vispgrädde
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär kylskåpskallt smör i bitar och finfördela i mjölmixen. Tillsätt vatten och blanda till en deg. Låt degen vila i kylen, ca 30 minuter.
2
Fyllning: Blanda äpple, solroskärnor, kanel och socker i en skål.
3
Kavla ut degen och sporra ut rutor som är 12×12 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen på degrutorna. Vik in hörnen mot mitten och forma till ett knyte.
4
Pensla knytena med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen, till lagom färg, ca 15 minuter. Knytena är godast nygräddade. Serveras med vispad grädde.