Portionsmaränger med chokladgrädde

Vi har använt 4 maränger. Resten förvaras i en burk med tätslutande lock.

Du behöver

  • 1 st äggvita
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 tsk potatismjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk apelsinskal rivet

Chokladgrädde:

100 g mörk blockchoklad 70%
2 dl vispgrädde
citronmeliss

Ugn: 100º

Gör så här

1
Vispa upp äggvitan. Tillsätt socker under vispning och vispa till en fast massa.

2
Blanda potatismjöl och hjorthornssalt och vänd ner i marängsmeten tillsammans med apelsinskalet.

3
Klicka ut 12 matskedsstora klickar av marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 timme.

4
Chokladgrädde: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden och rör försiktigt ned i den smälta chokladen.

5
Häll chokladgrädden i en spritspåse och spritsa på fyra av marängerna. Garnera med citronmeliss.

Scroll to Top