Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 2 st ägg delade i gulor och vitor
- 2 msk rörsocker strö
- 5 dl yoghurt naturell
- 0.5 dl valnötter grovt hackade
Garnera med:
2 st apelsiner
valnötter
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa vitorna till ett fast skum i en annan skål.
2
Blanda yoghurt, valnötter och ägg- och sockersmet och vänd ner äggvitorna.
3
Smält gelatinet på svag värme i knappt 1 msk och rör ned i yoghurt-blandningen.
4
Skölj en kransform med kallt vatten och häll yoghurtblandningen i formen. Täck med plastfolie, låt stå ett par timmar i kylen eller till nästa dag.
5
Skala och skiva apelsinerna. Skär skivorna i bitar. Stjälp upp yoghurtkransen på ett fat. Garnera med apelsinbitar och valnötter.
6
Tips! Om du inte tål valnötter, rosta solroskärnor och strö på i stället.