Yoghurtkrans med valnötter och apelsin

Du behöver 6 st gelatinblad 2 st ägg delade i gulor och vitor 2 msk rörsocker strö 5 dl yoghurt naturell 0.5 dl valnötter grovt...

Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 2 st ägg delade i gulor och vitor
  • 2 msk rörsocker strö
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 0.5 dl valnötter grovt hackade

Garnera med:

2 st apelsiner
valnötter

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt i en skål. Vispa vitorna till ett fast skum i en annan skål.

2
Blanda yoghurt, valnötter och ägg- och sockersmet och vänd ner äggvitorna.

3
Smält gelatinet på svag värme i knappt 1 msk och rör ned i yoghurt-blandningen.

4
Skölj en kransform med kallt vatten och häll yoghurtblandningen i formen. Täck med plastfolie, låt stå ett par timmar i kylen eller till nästa dag.

5
Skala och skiva apelsinerna. Skär skivorna i bitar. Stjälp upp yoghurtkransen på ett fat. Garnera med apelsinbitar och valnötter.

6
Tips! Om du inte tål valnötter, rosta solroskärnor och strö på i stället.

Scroll to Top