Rotfruktssoppa med fläsk

Du behöver 400 g rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka 0.5 st gul lök 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 75 g fläsk rökt...

Du behöver

  • 400 g rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka
  • 0.5 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 75 g fläsk rökt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja hackad, och timjan

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala rotfrukter och lök och skär i bitar. Mixa allt till ett grovt hack.

2
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg i hälften av hacket och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät.

3
Fräs tärnat fläsk och hackad vitlök i en stekpanna med smör.

4
Koka upp soppan. Lägg i resten av rotfruktshacket och crème fraiche. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Toppa med fläsket och strö över persilja och timjan. Servera med bröd.

Scroll to Top