Du behöver
- 400 g rotfrukter t ex potatis, rotselleri, morot, palsternacka
- 0.5 st gul lök
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 75 g fläsk rökt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl lätt crème fraiche
- salt och peppar
- 2 msk persilja hackad, och timjan
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala rotfrukter och lök och skär i bitar. Mixa allt till ett grovt hack.
2
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg i hälften av hacket och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät.
3
Fräs tärnat fläsk och hackad vitlök i en stekpanna med smör.
4
Koka upp soppan. Lägg i resten av rotfruktshacket och crème fraiche. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Toppa med fläsket och strö över persilja och timjan. Servera med bröd.