Baconpiroger

Matiga piroger, perfekta till utflykten.

Du behöver

Fyllning:

1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g champinjoner
1 dl ris
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
350 g bacon
200 g fetaost

Pensla med:

ägg
pumpakärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör degen enligt receptet till kycklingpiroger.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med smör. Ansa och dela svampen och fräs tillsammans med löken, tills väts-kan kokat in. Tillsätt riset och fräs en minut. Lägg i buljongtärningen och späd med vatten, och koka under lock i 20 minuter. Strimla baconet och fräs det i en stekpanna. Blanda bacon och ris och låt svalna. Smula i fetaosten.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i den två bitar. Dela varje bit i 11 bitar och rulla till bullar. Låt jäsa övertäckta i 15 minuter. Platta till varje bulle och lägg på fyllning. Vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanterna.

4
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen, 10–15 minuter.

Scroll to Top