Briepiroger med honungsstekta päron

Gott som dessert eller på kvällen när man vill ha något litet extra.

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor frysta

Fyllning:

150 g brieost
2 msk aprikosmarmelad
0.5 dl valnötter

Honungsstekta päron:

2 st päron
2 msk smör
2 msk honung

Pensla med:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tina smördegen och kavla ut varje platta lätt till 25×16 cm. Dela varje platta i 6 rutor.

2
Fyllning: Skär bort den vita kanten på osten och dela osten i 12 bitar. Lägg en bit ost, en klick marmelad och grovt hackade nötter i varje ruta.

3
Vik ihop till trekanter och tryck till kanterna. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter.

4
Honungsstekta päron: Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor. Smält smör och honung i en stekpanna. Lägg i päronen och låt dem bli nästan mjuka. Servera till pirogerna.

Scroll to Top