Du behöver
- 2 st smördegsplattor frysta
Fyllning:
150 g brieost
2 msk aprikosmarmelad
0.5 dl valnötter
Honungsstekta päron:
2 st päron
2 msk smör
2 msk honung
Pensla med:
ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tina smördegen och kavla ut varje platta lätt till 25×16 cm. Dela varje platta i 6 rutor.
2
Fyllning: Skär bort den vita kanten på osten och dela osten i 12 bitar. Lägg en bit ost, en klick marmelad och grovt hackade nötter i varje ruta.
3
Vik ihop till trekanter och tryck till kanterna. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter.
4
Honungsstekta päron: Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor. Smält smör och honung i en stekpanna. Lägg i päronen och låt dem bli nästan mjuka. Servera till pirogerna.