Potatisgratäng med svamp och skinka

Du behöver 750 g amadine och asparges (sparrispotatis) 1 st purjolök 200 g champinjoner 250 g skinka rökt 2 msk smör salt och peppar 2...

Du behöver

  • 750 g amadine och asparges (sparrispotatis)
  • 1 st purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 250 g skinka rökt
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 dl prästost riven lagrad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och skiva potatisen (den ska inte skalas), gärna i en matberedare. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Ansa, dela svampen i fyra delar. Tärna skinkan.

2
Stek purjolök, svamp och skinka i en stekpanna med smör, ca 4 minuter. Blanda svamp, purjolök, skinka, potatis, salt och peppar i en bunke.

3
Lägg över i en smord ugnsfast form, som rymmer ca 2 liter. Strö över ost. Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Servera med en sallad.

Scroll to Top