Du behöver
- 750 g amadine och asparges (sparrispotatis)
- 1 st purjolök
- 200 g champinjoner
- 250 g skinka rökt
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 dl prästost riven lagrad
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skölj och skiva potatisen (den ska inte skalas), gärna i en matberedare. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Ansa, dela svampen i fyra delar. Tärna skinkan.
2
Stek purjolök, svamp och skinka i en stekpanna med smör, ca 4 minuter. Blanda svamp, purjolök, skinka, potatis, salt och peppar i en bunke.
3
Lägg över i en smord ugnsfast form, som rymmer ca 2 liter. Strö över ost. Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Servera med en sallad.