Tacopiroger

Tacopirogerna är enkla att göra då vi använder färdig pizzadeg. Fyll dem med tacofärs och servera med en god sås och sallad.

8 stycken

Du behöver

  • 350 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 pizzakit, 600 g
  • 1 morot
  • 1 ägg

Servera med:

2 dl gräddfil + 2 msk ketchup
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt tacokrydda och tomatsåsen från pizzakittet.
2
Skala och riv moroten och rör ner i köttfärsen och låt småputtra i 10 minuter. Låt svalna.
3
Rulla ut degen från pizzakittet. Skär degen i 8 lika stora fyrkanter och lägg en klick färs på varje platta. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till trekanter. Tryck till kanterna med en gaffel.
4
Lägg pirogerna på plåt med bakplåtspapper och pensla dem med ägg. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter. Servera med gräddfil blandat med ketchup och sallad.
Scroll to Top