Grahamsskorpor

Du behöver 50 g jäst 150 g smör eller margarin 5 dl mjölk 0.5 dl strösocker 2 msk ljus sirap 1 tsk salt 6.5 dl...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 6.5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl special

Ugn: 225°, 100°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt resten av degspadet, socker, sirap, salt, grahamsmjöl blandat med bakpulver och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut bitarna till längder och dela varje längd i 20 bitar. Rulla bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Skär bullarna i halvor och lägg dem på en plåt med snittytan upp. Rosta i ugnen på 225º tills de fått fin färg. Eftertorka i ugnen på 100°, ca 2 timmar, med ugnsluckan lite på glänt. Kläm fast en grytlapp så blir det lagom varmt.

Scroll to Top