40 stycken
Du behöver
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 75 g smör eller margarin
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Pensla med:
1 äggvita
½ dl strösocker
1 msk kanel
Ugn: 200°/100°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten, och blanda till en deg.
2
Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna till längder som är 25 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla längderna med äggvita och strö över socker blandat med kanel. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
4
Skär längderna i sneda bitar och lägg tillbaka dem på plåten. Torka i ugnen på 100°, 30 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna skorporna stå kvar ett par timmar.