Kanelskorpor

En riktig favorit som en blandning av kaka och skorpa. Perfekt att doppa i en kopp te.

40 stycken

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Pensla med:

1 äggvita
½ dl strösocker
1 msk kanel

Ugn: 200°/100°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten, och blanda till en deg.
2
Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna till längder som är 25 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla längderna med äggvita och strö över socker blandat med kanel. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
4
Skär längderna i sneda bitar och lägg tillbaka dem på plåten. Torka i ugnen på 100°, 30 minuter. Stäng av ugnen och låt gärna skorporna stå kvar ett par timmar.
Scroll to Top