Auberginerullar

Perfekt plockmat. Manchegoost som är gjord på fårmjölk passar väldigt bra tillsammans med den lite söta Serranoskinkan.

Du behöver

  • 2 st aubergine 500–600 g
  • salt
  • olivolja
  • 200 g manchego spansk hårdost av fårmjölk
  • 150 g serranoskinka spansk lufttorkad skinka
  • tandpetare eller cocktailpinnar

Gör så här

1
Skär auberginerna i tunna skivor på längden. Strö på lite salt och låt dra ca 20 minuter. Torka av vätskan.

2
Stek aubergineskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna (helst i en teflonpanna) med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Skär osten och skinkan i samma antal bitar som aubergineskivorna.

4
Rulla in en bit ost och skinka i varje aubergineskiva. Fäst med tandpetare.

Scroll to Top