4 portioner
Du behöver
- 600 g laxfilé
- salt, vitpeppar
- 8 salladslökar
- ½ fänkål
- 1 msk smör
- 1 msk mjöl
- ½ dl sherry, kan uteslutas
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- ½ dl hackad dill
Servera med:
150 g sockerärter, kokta
pressad potatis
Gör så här
1
1. Skär laxen i stora tärningar. Salta och peppra.
2
2. Skär salladslöken i bitar. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Fräs salladslök och fänkål i en gryta med smör. Sikta över mjölet och späd med sherry och vatten under omrörning. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.
3
3. Lägg ner laxen och rör om försiktigt, gärna med en slickepott. Låt grytan få ett uppkok under lock. Ta grytan från värmen och låt den stå 5 minuter. Strö över dillen. Servera med kokta sockerärter och pressad potatis.