Du behöver
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 dl linfrö
- 1 dl solrosfrön
- 2.5 dl kokande vatten
- 2.5 dl majsmjöl
- 1.5 dl bovetemjöl
- 1 dl pumpakärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 25 g jäst
- 0.5 dl äpple rivet
- 1.5 dl filmjölk
- 1 dl sirap mörk
Ugn: 250°/200°
1 bröd
Gör så här
1
Skållning: Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Häll på kokande vatten och rör om. Låt svälla i 10 minuter.
2
Blanda majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat och salt och rör ner i skållningen tillsammans med smulad jäst, äpple, filmjölk och sirap. Blanda väl så att jästen löses upp.
3
Häll den kladdiga degen i en oljad bakform, 1 1/2 l och strö över bovetemjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ställ in i ugnen på 250° och sänk värmen till 200º och grädda i 1 timme.