Rågbröd

Du behöver 1 msk psylliumfröskal 1 dl linfrö 1 dl solrosfrön 2.5 dl kokande vatten 2.5 dl majsmjöl 1.5 dl bovetemjöl 1 dl pumpakärnor 2...

Du behöver

  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrön
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl äpple rivet
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap mörk

Ugn: 250°/200°

1 bröd

Gör så här

1
Skållning: Blanda psylliumfröskal, linfrö och solrosfrön i en skål. Häll på kokande vatten och rör om. Låt svälla i 10 minuter.

2
Blanda majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat och salt och rör ner i skållningen tillsammans med smulad jäst, äpple, filmjölk och sirap. Blanda väl så att jästen löses upp.

3
Häll den kladdiga degen i en oljad bakform, 1 1/2 l och strö över bovetemjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ställ in i ugnen på 250° och sänk värmen till 200º och grädda i 1 timme.

Scroll to Top