Pastagratäng med köttfärs och mozzarella

Läcker italiensk gratäng med köttfärs, tomat, mozzarella och parmesanost.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 400 g köttfärs
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 st tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • 400 g pasta t ex penne
  • 3 dl parmesanost riven
  • 2 st mozzarella

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i den gula löken i en gryta med olja. Tillsätt färs, vitlök och chili och stek tills köttfärsen smular sig. Tillsätt tomater och vatten och koka under lock, ca 20 minuter. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger och salt.

2
Koka pastan och häll av kokvattnet. Blanda pastan med hälften av köttfärssåsen och 1 dl parmesanost.

3
Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer sås, parmesanost och skivad mozzarella. Upprepa tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager parmesanost. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, ca 20 minuter.

Scroll to Top