Blomkålssoppa med salsiccia

Len soppa på blomkål och vispgrädde med lätt smak av timjan. Toppa med stekt salsiccafärs och hackad salladslök.

2 portioner

Du behöver

  • ½ gul lök
  • 300 g blomkål
  • ½ tsk timjan
  • 1+1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • ½ dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 150 g färsk salsicciakorv
  • 2 salladslökar

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Dela blomkålen i mindre bitar. Fräs lök, blomkål och timjan i en gryta med 1 msk olja. Späd med vatten och fond och koka i 15 minuter.
2
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Dela korvarna på längden och skrapa ur färsen. Stek klumpar av färsen i stekpanna med 1 msk olja. Strimla salladslöken och låt den fräsa med tills färsen är genomstekt. Servera fräset till soppan.
Scroll to Top