Lantlig rabarberpaj med jordgubbar

Du behöver Pajdeg: 3 dl dinkelmjöl 2 msk rörsocker 150 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 400 g rabarber 3 dl jordgubbar 1 dl...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl dinkelmjöl
2 msk rörsocker
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

400 g rabarber
3 dl jordgubbar
1 dl rörsocker
1 msk potatismjöl

Ugn: 225°

Ca 8 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta snabbt ihop siktat mjöl, socker och smör till en smulig massa, helst i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.

2
Fyllning: Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i 2–3 cm breda bitar. Blanda rabarber, delade jordgubbar, socker och potatismjöl.

3
Kavla ut degen till en rundel som är ca 35 cm i diameter, på mjölat bord. Rulla upp degrundeln på kaveln och flytta över den till en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

4
Lägg fyllningen i mitten av formen och vik pajkanten över. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.

Scroll to Top