Rabarbertartletter med mandel

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 msk strösocker 150 g smör 1 st ägg Fyllning: 200 g mandelmassa 1 st ägg 0.75 dl vispgrädde...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
150 g smör
1 st ägg

Fyllning:

200 g mandelmassa
1 st ägg
0.75 dl vispgrädde
5 dl rabarber tunt skivad
1 msk potatismjöl
25 g mandelspån

Servera med:

vaniljglass

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Arbeta snabbt ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.

2
Tryck ut degen i portionsformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och grädde. Blanda rabarber och potatismjöl och fördela i pajskalen. Bred mandelsmeten över och strö på mandelspån.

4
Grädda mitt i ugnen, 15–20 minuter. Serveras ljumma med vaniljglass.

Scroll to Top