4 portioner
Du behöver
- 2 dl ris långkornigt
- 1 dl hackad persilja
- 500 g kassler
- 10 skivor ost
Sås:
½ gul lök
2 msk smör eller margarin
1 röd paprika
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk kalvfond
peppar
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka riset. Blanda i persilja och lägg riset i en smord ugnsfast form.
2
Skiva kasslern. Varva kassler och ost och lägg ovanpå riset.
3
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull. Kärna ur och strimla paprikan. Låt fräsa med löken ett par minuter.
4
Tillsätt paprikapulver och mjöl och rör om. Späd med grädde, mjölk och fond och koka i 5 minuter. Smaka av med peppar.
5
Häll såsen över kasslern och gratinera i ugn i 20 minuter. Servera med sallad.