Svampgratinerad kassler

Du behöver 600 g kassler 250 g champinjoner 1 st gul lök 2 msk smör eller margarin 1 msk vetemjöl 1.5 dl vispgrädde 1 msk...

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 250 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk färsk timjan

Servera med:

kokt potatis
sockerärter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat.

2
Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull tills vätskan kokat in.

3
Strö över mjöl och späd med grädde och fond. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll stuvningen över kasslern.

4
Strö över ost. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Lägg dem bredvid kasslern och gratinera i 20 minuter. Servera med potatis och sockerärter.

Scroll to Top