Du behöver
- 600 g kassler
- 250 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 2 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 2 msk färsk timjan
Servera med:
kokt potatis
sockerärter
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat.
2
Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull tills vätskan kokat in.
3
Strö över mjöl och späd med grädde och fond. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll stuvningen över kasslern.
4
Strö över ost. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Lägg dem bredvid kasslern och gratinera i 20 minuter. Servera med potatis och sockerärter.