Inkokt lax

Du behöver Lag: 5 dl vatten 1 msk salt 0.5 msk strösocker 5 st vitpepparkorn 1 msk dillkvistar hackade Sås: 1 dl crème fraîche franska...

Du behöver

Lag:

5 dl vatten
1 msk salt
0.5 msk strösocker
5 st vitpepparkorn
1 msk dillkvistar hackade

Sås:

1 dl crème fraîche franska örter
2 msk majonnäs
2 msk dill
2 msk citronmeliss
20 g rucolasallad
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
sockerärter kokta

Gör så här

1
Tina laxen om den är fryst. Koka upp vatten, salt, socker, vitpepparkorn och hackade dillkvistar i en kastrull. Lägg ner laxen i lagen och låt den koka upp.

2
Ställ kastrullen vid sidan av plattan med locket på 5 minuter. Fisken kan ätas varm eller kall. Om den ska ätas kall, ställ ner kastrullen i kallt vattenbad efter de 5 minuterna.

3
Sås: Mixa crème fraiche, majonnäs, dill, citronmeliss och rucolasallad i en mixer till en grön sås. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till fisken, med kokt potatis och sockerärter.

Scroll to Top