Laxfyllda crêpes

Du behöver Crêpes: 25 g smör 1 dl vetemjöl 1 dl vatten 3 st ägg 1.25 dl mjölk Fyllning: 200 g laxfilé varmrökt 1 dl...

Du behöver

Crêpes:

25 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
3 st ägg
1.25 dl mjölk

Fyllning:

200 g laxfilé varmrökt
1 dl färskost 15 %
2 msk majonnäs
2 msk klippt gräslök
1 msk hackad dill
salt och peppar

Gratinering:

1 msk smält smör
1 dl gratängost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Crêpes: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa sam-man mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa därefter i ägg och mjölk. Rör ner smöret i smeten och låt den stå att svälla, 10 minuter.

2
Hetta upp en pannkakslagg eller liten stekpanna med lite smör i botten. Låt fettet bli ljusbrunt. Häll i drygt 1/2 dl smet och vicka på pannan så att det blir jämnt fördelat över stekytan. Grädda pannkakan på bara en sida. Ta upp den med stekspade och lägg den stekta sidan nedåt på ett fat. Fortsätt att grädda pannkakor av resterande smet. Lägg bitar av smörpapper mellan dem.

3
Fyllning: Riv sönder laxköttet med en gaffel. Blanda färskost, majonnäs, lax, gräslök och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg en sked av laxfyllningen på den ogräddade sidan av pannkakorna och rulla samman till paket. Lägg dem på ett smort ugnsfast fat. Pensla dem med smält smör och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält och crêpesen är genomvarma, ca 10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top