Stekt makrill med spenatsås

Du behöver 4 st makrillfilé ca 300 g salt och peppar grovt rågmjöl 2 msk matfett Spenatsås: 200 g spenat hackad 1 st schalottenlök 1...

Du behöver

  • 4 st makrillfilé ca 300 g
  • salt och peppar
  • grovt rågmjöl
  • 2 msk matfett

Spenatsås:

200 g spenat hackad
1 st schalottenlök
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde eller mjölk
salt peppar, muskotnöt

Servera med:

potatis kokt
citronklyftor

Gör så här

1
Torka av makrillfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra fisken lätt på den köttiga sidan. Panera fisken i grovt rågmjöl på en tallrik. Stek fisken i en stekpanna med matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

2
Sås: Tina spenaten. Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs den i en kastrull med matfett tills den blir blank och mjuk. Strö över mjölet och rör om. Späd med matlagningsgrädde under omrörning och låt såsen koka 3 minuter. Tillsätt spenaten och låt den bli varm. Smaka av såsen med salt, peppar och lite riven muskotnöt. Servera fisken med kokt, potatis, sås och en citronklyfta.

Scroll to Top