Citronglasstårta med bär

Fräsch glasstårta med lemon curd och knaprig marängbotten. Jag blandar gelatin i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter. Detta gör att den även fungerar bra som dessert på en buffé.

Du behöver

  • 1 pkt marängbottnar 2 stycken

Fyllning:

4 st äggulor
2 dl strösocker
1 st vaniljstång
250 g kesella
2 dl lemon curd
4 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
4 st äggvitor

Garnera med:

bär färska
mynta

8-10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i kesella och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.

3
Rör ner gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner hårt vispade äggvitor.

4
Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten. Häll smeten i formen

5
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med bär och mynta.

Scroll to Top