Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 st äggula
- 0.5 dl florsocker
- 1 st vaniljstång
- 1 st citron rivet skal av
- maränger små, ca 80 g
- 3/4–1 dl chokladsås
Garnera med:
jordgubbar
8 bitar
Gör så här
1
Vispa grädden. Blanda ihop yoghurt, äggula, florsocker, vaniljfrön och citronskal. Vänd ner yoghurtblandningen i grädden.
2
Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter.
3
Lägg på ett lager maränger och ringla över lite chokladsås. Bred ut ett lager grädde, maränger, chokladsås och grädde. Avsluta med cho-kladsås.
4
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med jordgubbar och servera gärna flera till.