Svissglasstårta med jordgubbar

Härlig blandning mellan glasstårta och marängsviss.

Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 st äggula
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st citron rivet skal av
  • maränger små, ca 80 g
  • 3/4–1 dl chokladsås

Garnera med:

jordgubbar

8 bitar

Gör så här

1
Vispa grädden. Blanda ihop yoghurt, äggula, florsocker, vaniljfrön och citronskal. Vänd ner yoghurtblandningen i grädden.

2
Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter.

3
Lägg på ett lager maränger och ringla över lite chokladsås. Bred ut ett lager grädde, maränger, chokladsås och grädde. Avsluta med cho-kladsås.

4
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med jordgubbar och servera gärna flera till.

Scroll to Top