Tobleronetårta på browniebotten

Läcker chokladtårta gör du lätt med färdigköpta brownies och Toblerone. Och en liten skvätt mörk rom förhöjer smaken.

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st gelatinblad
  • 3 msk rom mörk, eller konjak
  • 150 g toblerone
  • 4 st äggvitor
  • 2 pkt brownie

Garnera med:

toblerone
bär t ex björnbär, blåbär eller jordgubbar

8-10 bitar

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i mascarponeosten. Vispa grädden. Blanda äggvisp och grädde.

2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.

3
Rör ner gelatinet i gräddsmeten. Blanda i rom och grovhackad choklad. Vänd sist ner hårt vispade äggvitor.

4
Dela brownierutorna tvärsöver. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Häll på smeten.

5
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med grovt hackad Toblerone och bär.

Scroll to Top