Du behöver
- 4 st äggulor
- 2 dl strösocker
- 250 g mascarpone
- 3 dl vispgrädde
- 2 st gelatinblad
- 3 msk rom mörk, eller konjak
- 150 g toblerone
- 4 st äggvitor
- 2 pkt brownie
Garnera med:
toblerone
bär t ex björnbär, blåbär eller jordgubbar
8-10 bitar
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i mascarponeosten. Vispa grädden. Blanda äggvisp och grädde.
2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.
3
Rör ner gelatinet i gräddsmeten. Blanda i rom och grovhackad choklad. Vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
4
Dela brownierutorna tvärsöver. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Häll på smeten.
5
Täck över och frys minst 4 timmar. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med grovt hackad Toblerone och bär.