Hallonkaka med vanilj och kardemumma

Sockerkaka med färska hallon är en sann sommarfavorit. Servera kakan nygräddad med en klick lättvispad grädde.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • smör och ströbröd till formen

Fyllning:

4 dl hallon
3 msk strösocker
1 tsk kardemumma nystött

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.

2
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet, som blandats med bakpulver och vaniljsocker.

3
Blanda hallon, socker och kardemumma.

4
Häll smeten i formen. Strö över hallonen och tryck försiktigt ner dem.

5
Grädda mitt i ugnen, 40–45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.

Scroll to Top