Muffins med glasyr

Med bara några droppar rosenvatten i smeten blir kakan en helt ny spännande smaksensation! Våga prova, du kommer inte att ångra dig!

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron skal och saft
  • 1 msk rosenvatten

Glasyr:

60 g smör rumsvarmt
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft färskpressad
100 g philadelphiaost
karamellfärg några droppar röd

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt.

2
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

3
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Tillsätt rosenvattnet.

4
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

5
Gör glasyren: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och Philadelphia-ost krämigt. Häll ner några droppar karamellfärg och klicka ut glasyren på muffinsen.

Scroll to Top