Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 st citron skal och saft
- 1 msk rosenvatten
Glasyr:
60 g smör rumsvarmt
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft färskpressad
100 g philadelphiaost
karamellfärg några droppar röd
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt.
2
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Tillsätt rosenvattnet.
4
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
5
Gör glasyren: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och Philadelphia-ost krämigt. Häll ner några droppar karamellfärg och klicka ut glasyren på muffinsen.