Klassisk rulltårta

Rulltårtan är en uppskattad favorit att servera till kaffet. Här gör vi den på klassiskt vis med en fyllning av jordgubbssylt och sockrad utsida.

15 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk

Fyllning:

1 ½ dl jordgubbssylt

Garnera med:

jordgubbar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver i en skål, och sikta ner i ägg- och sockersmeten.
2
Vänd försiktigt i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
3
Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 7 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lossa bakplåtspappret.
4
Bred på sylten och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan invirad i bakplåtspapper och plastpåse. Skär upp och garnera med jordgubbar.
Scroll to Top