2 portioner
Du behöver
- 150 g pasta penne
- 250 g grillad kyckling, tärnad
- ½ cantaloupemelon
- 25 g rucolasallad
- 8 cocktailtomater
- 2 dl ärter, majs och paprika (grönsaksmix från frysdisken. Tina enligt förpackning)
- 10 svarta oliver
Ädelostdressing:
50 g ädelost
½ vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
mjölk eller vatten
salt och peppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Kärna ur melonen och forma kulor med ett kuljärn. Eller skär melonen i klyftor, skär bort skalet och dela melonen i bitar. Lägg i en skål.
2
Tillsätt kyckling, rucolasallad, delade tomater, ärter, majs och paprika och svarta oliver. Blanda försiktigt.
3
Dressing: Mixa i en bägare ädelost, vitlök och gräddfil med mixerstaven till en krämig dressing. Är den för tjock späd med mjölk eller vatten. Smaka av med salt och peppar.