Pastasallad med kyckling och ädelostdressing

En matig sallad med pasta, kyckling och krispiga grönsaker. Toppa med en krämig dressing gjord på ädelost och gräddfil.

2 portioner

Du behöver

  • 150 g pasta penne
  • 250 g grillad kyckling, tärnad
  • ½ cantaloupemelon
  • 25 g rucolasallad
  • 8 cocktailtomater
  • 2 dl ärter, majs och paprika (grönsaksmix från frysdisken. Tina enligt förpackning)
  • 10 svarta oliver

Ädelostdressing:

50 g ädelost
½ vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
mjölk eller vatten
salt och peppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Kärna ur melonen och forma kulor med ett kuljärn. Eller skär melonen i klyftor, skär bort skalet och dela melonen i bitar. Lägg i en skål.
2
Tillsätt kyckling, rucolasallad, delade tomater, ärter, majs och paprika och svarta oliver. Blanda försiktigt.
3
Dressing: Mixa i en bägare ädelost, vitlök och gräddfil med mixerstaven till en krämig dressing. Är den för tjock späd med mjölk eller vatten. Smaka av med salt och peppar.
Scroll to Top